Enkeltfag Engelsk 10 ECTS

Vindmøller, PV og Elektriske Energilagring drivetrains

Overordnede kursusmål

Kursets overordnede mål er at sætte de studerende i stand til at designe forskellige koncepter for elektriske drivetrains i en vindmølle. De primære designaspekter, som behandles i kurset, er valg af komponenter og bestemmelse af deres størrelse, som generatorer, konvertere, transformere og de passive komponenter, samt at designe en reguleringsmodel der binder komponenterne sammen. Efter gennemgang af drivetrain-koncepterne får de studerende mulighed for at specialisere sig indenfor design og/eller drift af en af hovedkomponenterne, afhængig af de individuelle præferencer.
Derudover udrustes de studerende til eksperimentelt at implementere en af deres specialiseringer i en virkelig vindmølle i laboratoriet.

See course description in English

Læringsmål

  • Design det elektriske system til en (eller kombination) af følgende: vindmølle, PV og batteri
  • Kvantificer begrænsninger i kørselsdesign, der kommer fra køredrevsdrift (klassificering, kræfter, effektivitet, krav til kortvarig ydelse)
  • Forstå og beskriv stabilitet og dynamiske modeller af de elektriske komponenter (ækvivalente kredsløb, kontrolordninger ..)
  • Simulere de elektriske drivtrainskomponenter (f.eks. Moderne multi-MW-vindmøller eller en del af PV-gårdinstallationen)
  • Evaluer ydeevnen for forskellige elektriske drivlinjekoncepter baseret på simuleringer og sammenlignende analyse
  • Demonstration af erhvervet viden om tilgængelig laboratorieopsætning (f.eks. Implementering af MPPT-kontrol, PWM-moduleringsanalyse, eksperimentel undersøgelse, effektkvalitetsmålinger og lignende …)
  • Rapportere professionelt om simulerings- og det eksperimentelle arbejde
  • Arbejde effektivt som del af et team

Kursusindhold

Fokus for kurset vil være på design / drift af komponenter og delsystemer til vind- og solproduktion samt batterilagringsteknologi.

Dette kan omfatte drivspor og drivtrain-topologier, der bruges i moderne vindmøller med flere MW, dvs. gear, mellemhastighed og direkte drev, permanentmagnetgeneratorer med fulde konvertere, induktionsgeneratorer med fulde konvertere og dobbeltfødte induktionsgeneratorer (DFIG), som såvel som PV-streng med nettilsluttet DC / AC-konverter og kontrol, såvel som modellering og design og drift af batterilagring, der bruges i vedvarende energisystemer (batterimodellering, DC / DC-konverter typologier ..).

Studerende anvender deres tekniske færdigheder og viden gennem en designopgave i et af de fokuserede områder i delsystemets design. Projektet udføres ved hjælp af både simuleringsplatforme (Simulink / MatLab, LabView og Comsol) og laboratorieopsætninger og vil være base for en slutrapport, som studerende skal præsentere og forsvare.

Anbefalede forudsætninger

31730/31756/31782, Grundlæggende viden om elsystemer, strøm- og signalelektronik og elektriske maskiner

Undervisningsform

Forelæsninger, simuleringsopgaver, laboratorieundersøgelser og praktisk implementering i laboratoriet.

Fakultet

Bemærkninger

E-learning anvendes i form af chat room (LEARN).

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Engelsk

Varighed

13 uger

Institut

Wind

Kursus ID 46735
Kursustype Kandidat
Semesterstart Uge 35
Semester slut Uge 48
Dage man 13-17, tors 8-12
Pris

15.000,00 kr.

0 pladser tilbage

Tilmelding