Transformer dit professionelle liv med livslang læring

Hvad får jeg ud af livslang læring?

Vi lever i en tidsalder for kontinuerlig læring. Af den grund er vi nødt til forberede os på den nye virkelighed på bedst mulig vis. Det kan vi gøre ved at lære de færdigheder, der skal gøre os i stand til at holde trit med forandringer gennem hele livet. Et lærende mindset er essentielt for at kunne tilpasse sig nye trends, idealer og teknologier. Livslang læring er en mentalitet, hvor nysgerrighed og det at være innovativ er en af de største kompetencer, man kan bidrage med.

Uddannelse og arbejdsliv er ikke længere to adskilte dele af tilværelsen, men derimod en konstant veksling, hvor det ene aspekt supporterer det andet. Når du kommer tilbage til universitetsmiljøet, danner du nye netværk og får opdateret viden om metoder, teknologier og teorier, der kan bringe dig og din virksomhed på forkant.

På DTU er der fokus på anvendelse af teknologi, innovativ tænkning og bæredygtighed. Undervisningen bliver leveret af eksperter inden for deres felt og bygger på dokumenteret forskning.

Hvordan vælger jeg den rette efteruddannelse?

To spørgsmål er gode at stille sig selv inden man vælger efteruddannelse:

1. Hvilke uddannelser, personlige og faglige kompetencer har du på nuværende tidspunkt?
2. Hvilke uddannelser, personlige og faglige kompetencer mangler du, for at nå dertil i din karriere, hvor du gerne vil hen?

Hvis der er adgangskrav, som du på papiret ikke kan imødekomme, er du velkommen til ringe og få en snak med os. Du har måske noget praktisk erfaring, der kan meritere de krav, eller vi kan vejlede dig i, hvordan du bliver klar til den pågældende uddannelse.

Hvordan finansierer jeg min efteruddannelse?

Der er fire måder at finansiere din efteruddannelse på.

  1. Din arbejdsgiver kan investere i din efteruddannelse. Det skal være en investering, som kan give afkast for virksomheden, så tænk på, hvad din arbejdsgiver har behov for.
  2. Du kan søge om støtte til din efteruddannelse gennem Omstillingsfonden eller Den Statslige Kompetencefond.
  3. Er du ledig, kan du undersøge, hvilke udbud din fagforening og/eller a-kasse har. Vær opmærksom på, at de udelukkende kigger på, om kurset kan hjælpe med at få dig i arbejde.
  4. Sidst men ikke mindst, kan du selv betale. Dette giver dig frihed til at investere i det, du mener er mest relevant for dig og for hvor du gerne vil hen i dit arbejdsliv.

Hvilke argumenter kan jeg bruge i en dialog om efteruddannelse med min leder?

Det er en god begyndelse, at gøre det klart for dig selv, hvorfor du ønsker at udvikle den specifikke retning? Derefter bør du sammenholde det med virksomhedens behov og vision. Her er fem argumenter, der kan bruges i samtalen:

  1. Innovation – stå stærkt med omstillingsparate og nytænkende medarbejdere
  2. Anvendelse af nye teknologier og metoder sikrer, at virksomheden er med i front – gerne på forkant
  3. Opkvalificering til nye opgaver og udfordringer
  4. Motiverede og videbegærlige medarbejdere, udstyret med de nyeste teknologier og metoder, gør virksomheden konkurrencedygtig
  5. De største innovationer kommer fra at blive inspireret af og samarbejde med folk uden for branchen – efteruddannelse på DTU giver dig et bredt netværk.

For mere inspiration – eller en kilde du kan dele med din leder – se ’Er det på tide at transformere jeres virksomhed med efteruddannelse?

Hvordan kan jeg sammensætte en større, kontinuerlig læringsrejse?

Med livslang læring er der ingen ende for din faglige udvikling gennem videreuddannelse. Hvis du har brug for sparring til at sammensætte en læringsrejse, der tilgodeser dit arbejds- og privatliv, er du mere end velkommen til at kontakte vores koordinatorer. De ved præcis, hvor meget tid der skal afsættes og kender indholdet af de fag og uddannelser, du er interesseret i.

Når du har færdiggjort et uddannelsesforløb, kan du blive DTU alumne. Her får du et større netværk, hvor I kan inspirere, støtte og hjælpe hinanden samt spændende uddannelsestilbud. Læs mere om DTU’s alumnenetværk her.