Enkeltfag Engelsk 5 ECTS

Netværksteknologier og applikationsudvikling til Internet of Things (IoT)

Overordnede kursusmål

I kurset vil de studerende opnå dybdegående viden om Internet of Things (IoT), herunder arkitektur, protokoller og generelle problemstillinger. Hertil full-stack hands-on erfaringer om embedded hardwareudvikling, applikationsudvikling og implementering. Der vil i kurset vil fokus på netværksteknologier, der er relevante for IoT-applikationer, og hvordan man vælger og evaluerer en passende kommunikationsplatform til et specifikt projekt. Device-to-device kommunikation og ad-hoc netværk vil blive diskuteret. Kurset vil give et indblik i state-of-the-art open source og kommercielle hardware og cloudløsningsværktøjer til at bygge innovative IoT-applikationer/tjenester, relevante for at øge energieffektiviteten, forbedre livskvaliteten og/eller øge produktiviteten.

See course description in English

Læringsmål

  • Beskrive kerneemner og udfordringer ved Internet of Things.
  • Evaluere netværksprotokoller til forskellige IoT-applikationer.
  • Implementer device-to-device kommunikation.
  • Analysere og planlægge implementering af optimal netværksteknologi.
  • Udvikle hardware prototype.
  • Udvikle C programmer til at sende/modtage data til/fra IoT-enheden.
  • Implementere state-of-the-art cloud-tjenester.
  • Bruge cloud-tjenester til at behandle, analysere og gemme IoT-data.
  • Implementere, demonstrere og præsentere det udviklede IoT-system og applikation.
  • Dokumentere projektarbejde i passende dokumentform.

Kursusindhold

Content
Introduktion til arkitekturer, protokoller og udfordringer inden for IoT-området. Low-Power-Wire-Area-Network (LPWAN) netværksteknologier såsom LoRa, LoRaWAN, NBIoT, LTE-M, SigFox og simple device-to-device RF-forbindelser. Prototyping af enheder baseret på Arduino eller lignende enheder, samt sensorer, som for eksempel temperatursensor, lyssensor, vibrationssensor, afstandssensorer, GPS mv. Den studerende skal planlægge og udvikle deres egne projekter i grupper og arbejdet evalueres udfra en rapport samt en præsentation for holdet . Eksempelemner: Geolocation, EHealth, Medicinsk parameter-overvågning og automatisering. Der vil primært udvikles via C-programmering på Arduino IDE platformen og derved opnå simpel dataindsamling og kommunikation med eksempelvis Bluetooth Low Energy (BLE), RFID eller Lora/LoraWAN. Datakommunikationsprotokoller som MQTT, UDP og HTTP mv vil blive anvendt. Provisioning, device authentication og netværkssikkerhed vil blive anvendt men ikke beskrives i indgående detaljer. IoT-Cloud services som Amazon AWS, Google Cloud eller Microsoft Azure kan anvendes til at behandle, analysere og gemme data fra IoT-enheden. Evaluering er en samlet evaluering baseret på rapport, øvelser og præsentation af prototype-projektet .

Studerende forventes at have grundlæggende viden om kommunikationsteknologier og -protokoller samt grundlæggende Arduinoviden eller erfaring. Der kræves ingen udgifter til bøger, men studerende forventes at investere i et Arduino sensorsæt (~300 DKK). Kurset afholdes på engelsk.

Anbefalede forudsætninger

Undervisningsform

Lab work / Lectures

Fakultet

Pladsbegrænsning

Maksimum: 40.

Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et begrænset antal studiepladser. Er der for mange tilmeldinger, vil der blive trukket lod om pladserne. Du får besked om, hvorvidt du har fået tildelt en studieplads senest 8 dage før kursusstart.

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Engelsk

Varighed

13 uger

Institut

Electro

Sted

DTU Lyngby Campus

Kursus ID 34346
Kursustype Kandidat
Semesterstart Uge 5
Semester slut Uge 19
Dage tors 8-12
Pris

7.500,00 kr.

Vær opmærksom på dette kursus har deltager begrænsninger. Læs mere

Tilmelding