Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring
Overordnede kursusmål
Kursets mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og kvalitetsstyring i en fødevareproduktion.
See course description in English
Læringsmål
- Forklare usikkerheder og hvor de kan komme fra.
- Opstille et usikkerhedsbudget, beregne de enkelte bidrag og reflektere over håndteringen af disse usikkerheder.
- Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given situation.
- Evaluere og anbefale egnede processmoniteringsmetoder i en fødevareproduktion.
- Forklare og evaluere data ud fra statiske analysemetoder.
- Forklare og konstruere fase 1 og fase 2 proceskontrol-kort.
- Konstruere en multivariat model.
- Konstruere en forsøgsopstilling til optimering af en fødevareproduktion.
- Præsentere data skriftligt i en kortfattet rapport og give feedback til medstuderende.
- Præsentere og diskutere rapporter i plenum.
Kursusindhold
I dette kursus vil vi gennemgå beregning af usikkerheder og håndtering af disse. Vi vil opstille og bruge usikkerhedsbudget i produktionsprocesser af fødevarer. Vi vil diskutere brugen af og mulighederne ved On/at/off/in-line målemetodikker i produktionskæden. Vi vil gennemgå statistiske dataanalysemetoder og benytte disse i kontrolsystemer i fødevareproduktioner. Vi vil derudover arbejde med konstruktion af statistisk proceskontrolkort, multivariate metoder til anvendelse i målemetodik og statistisk proceskontrol. Undervisningen er primært gruppebaseret.
Digitaliseringsarbejde i programmerne Excel og R vil spille en stor rolle i kurset.
Undervisningen er baseret på virkelighedsnært case-arbejde.
Undervisningsform
Forelæsninger og regneøvelser i grupper og individuelt