Enkeltfag
Dansk
5 ECTS
Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring
Overordnede kursusmål
Kurset mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og kvalitetsstyring i en fødevareproduktion.
See course description in English
Læringsmål
- Opstille et usikkerhedsbudget og beregne de enkelte bidrag
- Vurdere optimeringsmuligheder udfra usikkerhedsbudgetter
- Forklare hvorfor prøveudtagning giver anledning til en usikkerhed og udpege kilder til denne
- Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given situation
- Skitsere en metode til eksperimentel bestemmelse af usikkerhed ved prøveudtagning
- Anbefale egnede on-line og at-line moniteringsmetoder (begrundet)
- Konstruere en multivariat kalibreringsmodel
- Forklare ideen i og brugen af fase 1 og fase 2 proceskontrol-kort
- Konstruere relevante fase 1 og fase 2 proceskontrol-kort
- Beslutte et system til statistisk proceskontrol
Kursusindhold
Opstilling og brug af usikkerhedsbudget for enhedsoperationer i produktionsprocesser. Beregning af usikkerhed forårsaget af prøveudtagning og håndtering af denne usikkerhed. On-line og at-line målemetodik i produktionskæden. Multivariate metoder til anvendelse i målemetodik og statistisk proceskontrol. Konstruktion af statistisk proceskontrolkort og implementering af proceskontrolsystemer.
Undervisningsform
Forelæsninger og regneøvelser.