Avancerede emner indenfor Magnetisk Resonans billeddannelse
Overordnede kursusmål
Baseret på deltagernes solide erfaring med MR fra DTU kursus 22506 eller tilsvarende, omhandler nærværende kursus nogle af de mere avancerede emner, som f.eks. er relevante i forbindelse med en karriere relateret til MR-skanning eller NMR. Matematiske beskrivelser suppleres med kvalitativ forståelse af MR instrumentering, optagelse og analyse.
See course description in English
Læringsmål
- kvantitativt analysere centrale sekvens- og vævsparametre af relevans for MR billeddannelse.
- vælge og designe radiobølge-pulse til MR skanning.
- karakterisere, selektere og undertrykke ekkoer og kohærensveje.
- karakterisere MR instrumentering og håndtere dens begrænsninger.
- karakterisere MR konstraststoffer og beregne afgørende egenskaber for signal og relaksation, herunder multi-nuklear MR.
- designe multi-ekko og undersamplingteknikker for acceleration af MR målinger.
- designe og analysere funktionelle MR eksperimenter (fMRI), specielt baseret på billeddannelse med høj spatial opløsning.
- adressere udfordringer ved hyperpolariseret og ultra-højfelts MR for at kunne høste fordelene ved sådanne signalforstærkende teknikker.
Kursusindhold
Specielt omhandler kurset aspekter af accelereret billeddannelse, relaksationsmekanismer, kontraststoffer, funktionel/strukturel neurobilleddannelse, og ultra-højfelts MR skanning. E-læring indgår via MR simuleringer.
Undervisningsform
Den centrale undervisningsform er gruppediskussion af læste tekster, suppleret med forelæsninger, studenterpræsentationer, regneøvelser og praktiske øvelser med DTUs nye MR skanner. Kursusmateriale og opgaver fremlægges af deltagerne på skift. Gennemgående tilfredsstillende bidrag i form af hyppige fremlæggelser er en forudsætning for beståelse af kurset. Omfattende forberedelse til de ugentlige møder må påregnes.
Fakultet
Bemærkninger
E-learning anvendes i form af simuleringer. MRI installeres på DTU 2022.