Enkeltfag
Dansk
5 ECTS
Human ernæring
Overordnede kursusmål
Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring og bliver i stand til at bruge denne viden på ernæringsrelaterede cases.
See course description in English
Læringsmål
- Forklare fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de organer, der indgår i fordøjelsessystemet
- Forklare fordøjelse i tarmen, absorption, transport, lagring og udskillelse af næringsstoffer
- Forklare funktionerne af næringsstoffer
- Forklare energiomsætningen i kroppen under forskellige forhold
- Beskrive kilder til næringsstoffer i dansk kontekst
- Beskrive indtag af næringsstoffer i dansk kontekst
- Sammenligne bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer med fokus på klimaaftryk
- Bruge viden om human ernæring på ernæringsrelaterede cases
Kursusindhold
Kurset indeholder forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Fordøjelsessystemet, kulhydrater, kostfibre, lipider, proteiner, alkohol, energimetabolisme, energibalance, fysisk aktivitet, vitaminer, mineraler og bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer.
Anbefalede forudsætninger
27022, eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer.
Undervisningsform
Forelæsninger og øvelser