Enkeltfag Dansk 5 ECTS

Human ernæring

Overordnede kursusmål

Formålet med kurset er, at du opnår en basisviden om human ernæring og bliver i stand til at bruge denne viden på ernæringsrelaterede cases.

See course description in English

Læringsmål

  • Forklare fordøjelsessystemets opbygning og funktionerne af de organer, der indgår i fordøjelsessystemet
  • Forklare fordøjelse i tarmen, absorption, transport, lagring og udskillelse af næringsstoffer
  • Forklare funktionerne af næringsstoffer
  • Forklare energiomsætningen i kroppen under forskellige forhold
  • Beskrive kilder til næringsstoffer i dansk kontekst
  • Beskrive indtag af næringsstoffer i dansk kontekst
  • Sammenligne bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer med fokus på klimaaftryk
  • Bruge viden om human ernæring på ernæringsrelaterede cases

Kursusindhold

Kurset indeholder forelæsninger og øvelser inden for følgende emner: Fordøjelsessystemet, kulhydrater, kostfibre, lipider, proteiner, alkohol, energimetabolisme, energibalance, fysisk aktivitet, vitaminer, mineraler og bæredygtighed af forskellige kostformer og fødevarer.

Anbefalede forudsætninger

27022, eller dertil svarende viden, færdigheder og kompetencer.

Undervisningsform

Forelæsninger og øvelser

Fakultet

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Dansk

Varighed

13 uger

Institut

Fødevareinstituttet

Kursus ID 23732
Kursustype Bachelor
Semesterstart Uge 35
Semester slut Uge 48
Dage tirs 8-12
Pris

7.500,00 kr.

0 pladser tilbage

Tilmelding