Enkeltfag Engelsk 5 ECTS

Design-Build 3: solovn

Overordnede kursusmål

At lære de generelle principper for projektledelse og at nå specifikke procesmål ved hjælp af specificerede teknikker såsom termodynamik, varmeoverførsel, overfladeteknik og designprincipper.

See course description in English

Læringsmål

 • Go from a concept through a design process to a design that meets a stated set of requirements
 • Given a technical system, recognize sub-systems on the bases of their functionality
 • Build a multi-physics model with a radiation heat source (the sun), reflections, absorbance and heat transport in solid media
 • Utilise the multi-physics model to optimise your own design for the best performance
 • Given a set of requirements, set appropriate materials attribute limits and individuate appropriate materials indexes for materials selection
 • Apply materials indexes to solve a materials selection problem analytically
 • Understand and reflect on the societal needs of the solar collector, including using universal design to promote an inclusive mindset in a design process
 • Apply basic control strategies to a functional prototype to maintain, for example, a desired temperature in a system
 • Perform energy analysis on experimentally collected data to evaluate the performance of a prototype
 • Present the design of the prototype, construction and design process in a clear manner to both a technical and non-technical audience
 • Manage small projects using basic project management tools
 • Assess the safety of, and safely perform a hands-on activity

Kursusindhold

Studerende vil anvende grundlæggende termodynamik, varmeoverførsel, overfladeteknik og designprincipper til at designe en solenergi-collector i form af en solovn. Studerende vil arbejde i grupper på seks for at designe, bygge og teste en solovn og anvende et system til at kontrollere temperaturen. Valg af materialer og systemdesign for at maksimere opsamling af solstråling såvel som overfladebehandling af specifikke dele vil være nøglekomponenter, der bestemmer effektiviteten af høsten af solenergi og produktets appel til specifikke applikationer. Studerende vil lære at gå hurtigt fra et nyt koncept til et prototypedesign.

Forudsætningerne for at gå til eksamen er at indsende en projektplan i form af et Gantt-diagram, der inkluderer en beskrivelse af sikkerhedsaspektet, og få hele projektet godkendt af et panel.

Undervisningsform

3 ugers intensivt design-build kursus. Der arbejdes i grupper af seks for at designe en lille solfanger og derefter bygge og teste den ved hjælp af prototypeteknikker såsom laserskæring og 3D-printing. Der vil være forelæsninger den første uge og de sidste to uger er hands-on.

Bemærkninger

Dette kursus er en del af den obligatoriske studieplan for BSc in General Engineering og vil bygge på viden fra de to foregående design-build kurser. Studerende fra BSc in General Engineering vil have fortrinsret til kurset.

På grund af risiko for sundhedsskadelige påvirkninger kan du IKKE følge dette kursus, hvis du er gravid eller ammende. Hvis du har spørgsmål til ovenstående, bedes du venligst kontakte den kursusansvarlige.

Pladsbegrænsning

Minimum 10, Maksimum: 150.

Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et minimumskrav til antal deltagere. Derudover er der begrænsning på antallet af studiepladser. Er der for få tilmeldinger oprettes kurset ikke. Er der for mange tilmeldinger, vil der blive trukket lod om pladserne. Du får besked om, om du har fået tildelt en studieplads senest 8 dage før kursusstart.

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Engelsk

Varighed

3 uger

Institut

Energi

Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi
Kursus ID 47203
Kursustype Bachelor
Semesterstart Uge 1
Semester slut Uge 3
Dage Man-fre 8:00-17:00
Pris

7.500,00 kr.

Vær opmærksom på dette kursus har deltager begrænsninger. Læs mere

0 pladser tilbage

Tilmelding