Produktudvikling – faser og forløb i produktudviklingen
Overordnede kursusmål
Ordet produktudvikling dækker i denne fagbeskrivelse fysiske, virtuelle, interaktions- eller servicebaserede frembringelser med en fokus om fysiske tekniske produkter.
At den studerende opnår kendskab til en produktudviklingsproces med de delprocesser en produktudviklingsproces indeholder.
At den studerende opnår forståelse for vigtighed og relevans af de enkelte delprocessers placering og indflydelse på den samlede produktudviklingsprocess.
At den studerende forstår koblingen mellem de forskellige fagområder, der indgår i produktudviklingsprocessen, således at den studerende senere vil kunne påtage sig en projektlederrolle i et givent produktudviklingsprojekt.
See course description in English
Læringsmål
- Have viden om forskellige produktudviklingsprocesser.
- Være i stand til at opliste hovedfaserne i produktudvikling.
- Kunne identificere og beskrive produktmuligheder.
- Kunne forstå vigtigheden af intellektuelle rettigheder, herunder patentsøgning, og beskrive dem i kortfattethed.
- Kunne søge og inddrage relevante standarder og normer samt sikkerhedskrav til produkter.
- Kan beskrive en teamsammensætning med hensyn til hvilke faggrupper et givent produktudviklingsforløb kræver inddraget.
- Kan foretage en produktspecifikation med inddragelse af bæredygtighed og miljøbelastning.
- Kan foretage en overordnet tidsestimering af et produktudviklingsforløb.
- Kan foretage en overordnet planlægning med udgangspunkt i en kravspecifikation.
- Opnå en forståelse for udvikling af tekniske produkter.
- Kan analysere og anvende dette viden på tekniske produkter.
- Kan forstå og advende principper af design for miljø.
Kursusindhold
Produktudviklingsprocesser og tilhørende delprocesser. Teoretisk og praktisk værkstedsarbejde.
Anbefalede forudsætninger
62009
Undervisningsform
Holdundervisning, workshops, projektarbejde, værkstedsarbejde.
Fakultet
Bemærkninger
Sektion for Mekanisk teknologi
Global Business og Teknologi: 4. semester
Proces & Innovation: 2. semester