“Min passion for SCM
førte til en diplomuddannelse
og en flot karriere.” 

Supply Chain Management 

Læs om Alexanders motivation, oplevelse og udbytte af at tage en uddannelse samtidig med at karrieren bruser derudaf – og om hvordan de 2 ting kan gå hånd i hånd og styrke hinanden.

Alexander Kanna, konsulent hos VENZO, havde over en længere periode opbygget en stor interesse for Supply Chain Management (SCM) og følte sig derfor nødsaget til at gå efter sin drøm: en uddannelse inden for SCM.

Det førte ikke bare en uddannelse med sig, men kombinationen af at arbejde, at lære og studere gjorde ham endnu mere sulten på både arbejdslivet og det akademiske.

Kompetenceløft og karriereskift

Min motivation var ikke alene interessen for SCM, men også et klart ønske om kompetenceløft og karriereskift. Jeg arbejdede med financial controlling, men havde en stærk interesse for at komme tættere på operationel planlægning, forecasting og MRP (Material Requirement Planning).

Mit mål var at blive Supply Chain Analyst, men karrieren tog nogle hurtige skridt og jeg blev Team Lead – og kom løbende tættere på Supply Chain Planning og ERP-systemer. Det førte mig over i et af landets største SAP-implementeringsprojekter, hvor jeg blev bindeleddet mellem forretning og IT. Det var super spændende og motiverende!

Her fandt jeg virkelig mig selv – og arbejder i dag i mit drømmejob som konsulent, der får forretning og IT til at forstå hinanden og skabe resultater sammen.

”Jeg valgte DTU, da jeg havde en forventning om et teknisk og operationelt pensum, hvor også min passion ligger. Alle moduler var meget lærerige og spændende – og jeg kunne bruge min nye viden i praksis til at løse konkrete problemstillinger.

Hvad er det vigtigste, du tager med dig?

Det væsentligste, jeg har fået med fra studiet, er klart de værktøjer, som gavner min faglighed i arbejdet samt de praktiske værktøjer i fx proces mapping eller metodiske tilgange. Men også netværket med mine medstuderende har været guld værd. Ikke mindst min kollega, som har været en virkelig god sparringspartner i hele forløbet – og vi lavede et stærkt afgangsprojekt sammen.

Det jeg har lært på studiet, har givet mig en stærk evne til at forstå mekanismer i planlægning og kombinere det med IT.

Supply Chain handler om konstant optimering og uddannelsen på DTU har været med til, at jeg i dag har et drømmejob som SAP-konsulent og lever af at rådgive i brugen af SAP som ERP-system og hvordan det kan skabe værdi for en virksomheds forretningsprocesser, produktion og Supply Chain Management.

Er du også interesseret i at styrke dine faglige og personlige kompetencer – eller at få brugbare værktøjer til kompetenceudvikling og et karriereskift?

Så læs om vores forskellige diplomkurser og -efteruddannelser lige her.