Signe var træt af pseudo-arbejde og tidsregistreringer: “Så måtte jeg jo stifte min egen virksomhed”

Signe Amdi Holm har et mønster. Hun er fem år et sted og er der ikke nok udvikling, finder hun noget andet at lave. Efter 15 år i corporate-verdenen, troede hun ikke længere på, at græsset var grønnere i en anden virksomhed. Derfor stiftede hun sin egen.

Som aktuar i Danmark er du garanteret jobs. Velbetalte jobs. Men nogle gange er den sikre vej, ikke den rigtige vej. Efter 15 år som aktuar var det for Signe Amdi Holm tid til at lave noget helt andet. Hun havde da været aktuar hos et stort selskab, et lille selskab og siddet i en softwarevirksomhed, hvor hun udviklede produkter til aktuarer og pensionsverdenen. En dag tog hun blot beslutningen. 

“Jeg var klar til at prøve noget nyt. Jeg var træt af corporate-verdenen. Jeg havde længe håbet, det ville blive bedre, men jeg var kommet dertil, hvor jeg ikke troede på, at græsset var grønnere i et nyt firma. Så jeg stoppede egentlig bare og måtte finde ud af, hvad jeg så ville. Jeg vidste, at jeg ikke ville tilbage i corporate-verdenen. Der var for meget pseudo-arbejde, dårlig ledelse, der manglede efter min mening fornuft. Så måtte jeg jo lave min egen virksomhed, hvor der er fornuft,” fortæller Signe Amdi Holm, stifter af softwarevirksomheden Datasolvr.

Før hun stiftede Datasolvr for fem år siden, var hun for en stund konsulent. 

“Jeg tog først beslutningen om at stoppe. Ideen kom først senere. Det er ikke ideen, der er vigtigst. Det er de mennesker, man samler omkring sig. Så først ansatte jeg en PA, så jeg havde et menneske ved min side. Det blev dog aldrig til det store, for så kom muligheden med Datasolvr ind fra siden,” fortæller Signe Amdi Holm.

Solgte skindet, før bjørnen var skudt

En af hendes tidligere kolleger, Morten Hornbech, havde altid gerne ville starte egen virksomhed og havde gjort et par småforsøg. De to holdt kontakten med hinanden og aftalte, at kom der en mulighed, så skulle de sammen stifte en virksomhed. 

Signe var på en konsulentopgave, og en dag opstod muligheden for at sælge et produkt ind til dem. Det var ikke noget Signe havde, men “vi satsede og fortalte direktøren, at den kunne vi sagtens klare.”

Opgaven var at hjælpe med en fusion og transport af data. Sammen skrev Morten og Signe en produktbeskrivelse. Den idé Signe fremlagde, var faktisk ikke dét, som overbeviste direktøren, om at købe produktet, Datasolvr. Han ville involvere Signe mere, fordi han havde været glad for det arbejde, hun lagde der. 

“Har man et godt netværk og personer, der stoler på én, så kan man mange ting. Direktøren stolede på, at vi kunne løse det problem, han havde. Han var ikke interesseret i produktet. Så vi fik ja, og det betød, at vi så faktisk skulle udvikle et produkt,” fortæller Signe Amdi Holm. 

Det blev starten på Datasolvr. En softwarevirksomhed, der håndterer og dokumenterer større dataprojekter for store og små virksomheder. Hun og Morten Hornbech tog en tredje medstifter ind, Bjørn Toldbod, og mens Signe tog sig af det ledelsesmæssige i fusionen, kodede Morten og Bjørn.

Om Signe Amdi Holm

·         Stifter og CEO Datasolvr

·         46 år

·         Mor til sin søn Josias på 15 år

·         Tidl. aktuar i Danica Pension, DIP og Keylane

·         Uddannet aktuar

Drømmen er en vækstvirksomhed med fornuft

Nu står der 2021 på kalenderen og det er fem år siden, at Datasolvr-teamet landede den opgave, der udviklede sig til firmaet Datasolvr. På grund af den opgave har de aldrig skulle søge funding og kunne udbygge kundebasen fra dag ét. Det betyder også, at de tre stiftere ejer virksomheden 100 procent selv og ikke har optaget lån. 

“Jeg havde besluttet mig for, at hvis ikke det gik godt efter fem år, så skulle jeg prøve noget andet igen. Jeg er nok en lidt utålmodig sjæl, og jeg har vildt høje ambitioner, som jeg kæmper hårdt for at opnå. Hvis jeg er et sted, hvor jeg ikke opnå det, som jeg vil, så vil jeg hellere bruge min tid på noget andet. Efter fem år i Datasolvr er jeg sikker på, at det helt sikkert er Datasolvr fem år mere!” siger Signe Amdi Holm. 

Det med at hun gav sig selv fem år til at få tingene til at køre i Datasolvr ser Signe, som en af de bedste råd, hun kan give videre. 

“Det gør en masse gode ting for, hvordan man tænker over tingene. Man skal tænke, at man skal kunne overleve i fem år. Jeg har altid været vant til at have travlt, være i store virksomheder med masser af møder og en stor berøringsflade. At forestille sig at starte sit eget og være alene eller med meget få mennesker i fem år skulle jeg finde ud af, hvordan jeg ville håndtere. Succes kommer ikke på tre minutter eller et år. Man skal huske at afsætte tiden til det,” siger hun. 

Signe ser Datasolvr som en vækstvirksomhed. Selv når det er svært, fortryder hun ikke, at hun sprang ud af corporate-verdenen. Hendes mål er at blive en af de store virksomheder, der gør tingene anderledes fornuftigt. 

“Det skal kunne lade sig gøre at bygge en virksomhed uden alt for meget corporate-rod: lange statusrapporter som ingen læser, budgetter og bogføring der skal laves til en CFO der ikke bruger det til noget, tidsregistreringer i alle mulige systemer. Der er uendeligt mange ting, der ikke giver mening at bruge så meget tid på. Da jeg var aktuar, brugte jeg al min tid på at servicere Finanstilsynet, så jeg ikke havde tid til kunderne. Kunderne som er folk som min mor og far, der har pensionsordninger og har brug for hjælp, når der er sker skader, invaliditet eller dødsfald,” siger Signe Amdi Holm.

Signe om Datasolvr:

Vi er megagode til data. Vi bruger machine learning, ai og robotics til at crunche kundernes data. Datasolvr skaber systemer, overblik og struktur i deres data. Vores mission er at gøre data simpelt i en kompleks verden. For det er noget, som sparer kunderne tid, penge og en masse bekymringer. 

“Jeg laver ikke det, jeg er uddannet til”

Da Signe var yngre var det især matematikken og det tekniske, der interesserede hende. Senere var det software. Nu fokuserer hun sin nysgerrighed på ledelse og kultur i virksomheder. Hvor hendes medstiftere laver det, de er uddannet til, så fik Signe med Datasolvr en helt ny titel og arbejdsområde; CEO med ansvar for salg og forretning. 

“Jeg laver ikke længere det, jeg er uddannet til. Hvis jeg bare havde en differentialligning, så ved jeg præcis, hvad jeg skal gøre. Pludselig lavede jeg 100 procent noget, jeg ikke havde prøvet før. Det har været noget af det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Det er mentalt hårdt, og der er mange elementer i det. Jeg har ansvar for, at folk får løn, og at vi får nye kunder. Det kværner altid rundt i hovedet på mig, de her scenarier om vi klarer det, “ siger Signe Amdi Holm og fortsætter:

“Men det, jeg ved med 100 procents sikkerhed, er, at jeg ikke kender andre, der kan opnå så stor tillid hos alle de forskellige interessenter som jeg. Da jeg var i softwarevirksomheden, var det altid mig, direktøren kom til, når der var problemer med kunder. Han vidste, at når jeg ringede til dem, lyttede og forklarede situationen, så skabte jeg en tillid, der fiksede situationen. Jeg har mere og mere fundet mine styrker, og de kommer i spil her.”

En af de største læringer, alle de nye udfordringer har bragt med sig er, hvor stor forskel der er på mennesker. 

“Jeg er blevet mere rummelig. Jeg kan se perspektiver fra mange flere synsvinkler. Jeg møder mange forskellige mennesker, og er man åbne over for, hvad de har at sige og hvad de har brug for, så opdager man hurtigt, at de ser tingene på en helt anderledes måde, end jeg kunne forestille mig i min lille matematikboble,” siger Signe Amdi Holm.

TAG IVÆRKSÆTTER-SPRINGET PÅ DTU STARTUP CHAPTER PROGAM