
TECHfolk Podcast
TECHfolk er en podcast for dig, som vil inspireres af andres livslange nysgerrighed og hang til ny viden gennem forskning og uddannelse.
I 10 episoder vil du møde nogle af DTU’s passionerede forskere, der hver især vil give dig deres fortælling om aldrig at blive færdig med at lære.
TECHfolk er produceret af DTU Learn for Life og finansieret med hjælp fra Otto Mønsteds Fond. Podcasten udkommer hver anden uge.
DTU præsenterer: TECHfolk – fordi det aldrig er for sent at lære noget nyt
Lyt med når vi åbner døren til fortællinger fra nogle af landets bedste forskere og præsentere de passionerede mennesker, den teknologi, de projekter og de tanker, der rør sig på indersiden af DTU’s vægge.

Kunstig Intelligens: Det sociale aspekt
I denne episode af TECHfolk skal vi på besøg hos Thomas Bolander. Thomas er professor på DTU Compute, hvor han forsker i kunstig intelligens og logik. Begrebet kunstig intelligens omfatter computersystemer, som er i stand til at udføre opgaver, der i dag udføres af mennesker, fordi de kræver menneskelig intelligens. Det er f.eks opgaver som analyse af komplekse problemer, mønstergenkendelse og sprogforståelse.

Fedme i fremtiden: Forskningen gør os klogere
Peter Heegaard er professor på DTU Sundhedsteknologi, hvor han forsker i den medfødte immunologi, dvs. immunsystemets umiddelbare og hurtige svar på infektion. Lyt med, når Peter fortæller om sin karriere, sine aha-oplevelser, kroppens immunsystem og ikke mindst forskning i fedme.

En verden under vandoverfladen
I denne episode af TECHfolk snakker vi med Mads Christoffersen der er specialkonsulent på DTU Aqua. Lyt med, når Mads fortæller om at beskytte fiskeri, den eftertragtede og mystiske ål og om sin passion for alt det, der rør sig under vandoverfladen.

De intelligente tarmbakterier
I denne episode er vores vært Freia Dam på besøg hos Tine Rask Licht, professor og mikrobiolog på DTU Fødevareinstituttet.
Lyt med, når Tine giver et indblik i, hvordan kost og sundhed hænger uløseligt sammen.

Slangegift: Ny teknologi kan redde millioner
I denne episode hører du Andreas Laustsen, lektor på DTU Bioengineering. Han forsker i antistoffer mod toksiner, og fortæller om sine personlige værdier, ambition og passion.

Klimaet: Kampen koster
Marie Münster, professor på DTU Management forsker i energisystemer og energisystemmodulering. Hun fortæller om, hvordan fremtidens energi betragtes ud fra et økonomisk og klimamæssigt perspektiv.

Kryptologi: Hemmelighedernes videnskab
Lars Ramkilde Knudsen, professor på DTU Compute forsker i kryptologi og IT-sikkerhed. Du er med, når han fortæller om sin kærlighed til matematik, en Enigmamaskine fra 2. verdenskrig og kvantecomputere.
