Enkeltfag Engelsk 5 ECTS

Virksomhedsstart

Overordnede kursusmål

Dette er et grundkursus i ”Entrepreneurial Management”. Formålet med kurset er at udforske hvordan nye ventures skabes med fokus på processen fra at identificere forretningsmuligheder til at skabe en succesfuld ny virksomhed. Dette opnås ved at studere de udfordringer iværksættere møder fra flere perspektiver, dvs. fra forskellige funktionelle perspektiver såsom problemløsning-fit, løsningsmarked-fit, og finansiering, samt forskellige key players involveret i nye ventures (fx grundlæggere, venture kapitalister). I dette kursus er en ny virksomhed defineret som et innovativt start-up baseret på ny teknologi eller forskning med stort potentiale for vækst og værdiskabelse.

I et omvendt klasseværelsesformat (flipped classroom), kurset vil give en grundig teoretisk forståelse af skabelsen af nye virksomheder, kombineret med hands-on praktiske teknikker og metoder til at analysere og evaluere forretningsmuligheder, udvikle vækstorienterede strategier og udvikle kreative tilgange til kommercialisering. Kurset vil forberede de studerende på at arbejde som nøglemedarbejdere i nye projekter, at forfølge en karriere som selvstændige iværksættere, en karriere som iværksættere i etablerede organisationer og karriere i start-up community.

De fem vigtigste overordnede læringsmål for dette kursus er:
• Forstå de udfordringer en ny virksomhed møder på en omfattende, integreret måde
• Oplev de tidlige stadier af en ”entrepreneurial” proces ved at arbejde på et konkret forretningsprojekt
• Være i stand til at udvikle og præsentere en overbevisende forretningsplan
• Skærpe evnen til at analysere, evaluere og ændre forretningsmodeller
• Udvikle et ”entrepreneurial mindset”

See course description in English

Læringsmål

  • Identificere forretningsmuligheder
  • Udvikle og evaluere forretningsideer
  • Udvikle og evaluere forretningsmodeller
  • Analysere markeder for teknologiskeprodukter og services
  • Identificere og interviewe kunder og interessenter
  • Udvikle og evaluere værdiskabelse hos kunden
  • Planlægge virksomhedens etablering (Forretningsplan)
  • Bestemme virksomhedens kapitalbehov

Kursusindhold

Team Projekt:
Tidligt i kurset vil vi danne grupper af studerende, der vil arbejde på et forretningsprojekt i løbet af semestret (max 6 studerende per gruppe). Disse grupper vil blive dannet baseret på et spørgeskema. Team ændringer vil ikke blive tilladt i løbet af semesteret.

Hver gruppe forventes at kreativt identificere, analysere og vurdere 2 til 3 forretningsmuligheder. I løbet af kurset vil gruppen forfine og videreudvikle den mest lovende af disse forretningsmuligheder og udvikle et forretningskoncept baseret på denne. Udbygningen af din forretningsmulighed (markedsanalyser, kunde validering etc.) skal dokumenteres. Denne dokumentation vil blive præsenteret midtvejs i kurset. I slutningen af semestret vil gruppen præsentere det endelige koncept.

Individuelt Projekt:
Målet med dette projekt er at udfordre dit ”entrepreneurial mindset” og øge din viden om centrale emner i virksomhedsstart såsom evaluering af nye muligheder, forretningsplanlægning og vækst af ny virksomhed.
Efter projektet skal du skrive et resumé hvori du kritisk diskuterer dine personlige take-aways. Giv en oversigt over en eller to af dine vigtigste beslutninger og årsagerne til den måde du har handlet. I din diskussion skal du tage mindst et materiale fra pensum (case eller artikel) og relatere dem til din personlige oplevelse med simuleringen.

Undervisningsform

Gruppearbejde og selvstudier med hjælp fra podcasts, videos og kurs litteratur uploadet på DTULearn.

Bemærkninger

Kandidatstuderende, for hvilke kurset er obligatorisk, har fortrinsret.

Pladsbegrænsning

Minimum 15.

Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et minimumskrav for antal deltagere for at kunne oprettes. Du får besked om, hvorvidt kurset oprettes senest 8 dage før kursusstart.

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Engelsk

Varighed

13 uger

Institut

Management

Entrepreneurship
Kursus ID 38101
Kursustype Kandidat
Semesterstart Uge 35
Semester slut Uge 48
Dage man 13-17
Pris

7.500,00 kr.

Vær opmærksom på dette kursus har deltager begrænsninger. Læs mere

0 pladser tilbage

Tilmelding