Enkeltfag Engelsk 5 ECTS

Øvelser i fødevarefermenteringer

Overordnede kursusmål

Formålet er at studerende opnår praktiske færdigheder i fermenteringsprocesser med relevans for fødevareproduktion

See course description in English

Læringsmål

  • Anvende teori for at designe en fermenteringsproces
  • Opdyrke en starterkultur
  • Udvælge og anvende fermenteringsudstyr
  • Gennemføre en fermenteringsproces for at producere et fødevareprodukt
  • Analysere en fermenteret fødevare for centrale kvalitetsparametre
  • Analysere en fermenteret fødevare for udvalgte fødevaresikkerhedsparametre
  • Gennemføre en simpel risikoanalyse for sikkerheden af en fermenteret fødevare
  • Rapportere resultaterne fra fermenteringsprocessen i en skriftlig rapport

Kursusindhold

Det er et øvelseskursus, hvor den studerende arbejder i en gruppe og udfører fermenteringer og analyser med relevans for fødevareproduktion, og til sidst dokumenterer det i en skriftlig rapport. Den studerende bliver også introduceret til den basale teori om fermenteringer i fødevareproduktion og de forskellige anvendte mikroorganismer. Ligeledes berøres koncepter omkring hvordan man opnår en sikker fødevareproduktion når man anvender mikroorganismer i produktionen.

Anbefalede forudsætninger

Har færdiggjort et år af en uddannelse indenfor mikrobiologi, bioteknologi, fødevare teknologi eller lignende.

Undervisningsform

Lab øvelser, forlæsninger, workshops, gruppe arbejde

Fakultet

Pladsbegrænsning

Maksimum: 25.

Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et begrænset antal studiepladser. Er der for mange tilmeldinger, vil der blive trukket lod om pladserne. Du får besked om, hvorvidt du har fået tildelt en studieplads senest 8 dage før kursusstart.

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog

Engelsk

Varighed

3 uger

Institut

Fødevareinstituttet

Sted

DTU Lyngby Campus

Kursus ID 23212
Kursustype Bachelor
Semesterstart Uge 32
Semester slut Uge 34
Dage Man-fre 8:00-17:00
Pris

7.500,00 kr.

Vær opmærksom på dette kursus har deltager begrænsninger. Læs mere

0 pladser tilbage

Tilmelding