Øvelser i fødevarefermenteringer
Overordnede kursusmål
Formålet er at studerende opnår praktiske færdigheder i fermenteringsprocesser med relevans for fødevareproduktion
See course description in English
Læringsmål
- Anvende teori for at designe en fermenteringsproces
- Opdyrke en starterkultur
- Udvælge og anvende fermenteringsudstyr
- Gennemføre en fermenteringsproces for at producere et fødevareprodukt
- Analysere en fermenteret fødevare for centrale kvalitetsparametre
- Analysere en fermenteret fødevare for udvalgte fødevaresikkerhedsparametre
- Gennemføre en simpel risikoanalyse for sikkerheden af en fermenteret fødevare
- Bruge kunstig intelligens (AI) til at vurdere kritiske kontrolpunkter i fødevarefermenteringsprocessen
- Rapportere resultaterne fra fermenteringsprocessen på en poster
Kursusindhold
Det er et øvelseskursus, hvor den studerende arbejder i en gruppe og udfører fermenteringer og analyser med relevans for fødevareproduktion, og til sidst dokumenterer det i en skriftlig rapport. Den studerende bliver også introduceret til den basale teori om fermenteringer i fødevareproduktion og de forskellige anvendte mikroorganismer. Ligeledes berøres koncepter omkring hvordan man opnår en sikker fødevareproduktion når man anvender mikroorganismer i produktionen.
Anbefalede forudsætninger
Har færdiggjort et år af en uddannelse indenfor mikrobiologi, bioteknologi, fødevare teknologi eller lignende.
Undervisningsform
Lab øvelser, forlæsninger, workshops, gruppe arbejde
Fakultet
Pladsbegrænsning
Minimum 12, Maksimum: 25.
Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et minimumskrav til antal deltagere. Derudover er der begrænsning på antallet af studiepladser. Er der for få tilmeldinger oprettes kurset ikke. Er der for mange tilmeldinger, vil der blive trukket lod om pladserne. Du får besked om, om du har fået tildelt en studieplads senest 8 dage før kursusstart.