Enkeltfag 4 ECTS

Lipid biokemi, teknologi, applikationer og analyser

Overordnede kursusmål

Målet med kurset er at introducere deltagerne til praktiske anvendelser af biokemi, ernæring og bioteknologi indenfor lipid området gennem forelæsninger og laboratorieforsøg. Flg. områder vil blive dækket: modificering af lipider og lipid processering, lipid metabolisme, lipid oxidation og antioxidanter og forskellige lipidanalyse-metoder inkl. metoder til at analysere lipofile kontaminanter og vitaminer

See course description in English

Læringsmål

  • Udføre forsøg i et af de 4 temaer (1) lipid modifikation, 2) lipid applikationer og oxidation, 3) lipofile vitaminer og 4) lipofile kontaminanter
  • Forstå øvelsesvejledningen og udføre forsøget i overensstemmelse hermed
  • Evaluere og fortolke eksperimentelle fund
  • Præsentere eksperimentelle resultater på en forståelig måde
  • Beskrive den enzymatiske proces til produktion af strukturerede lipider
  • Udvælge de kritiske metoder til analyse af lipider
  • Beskrive udfordringer relateret til anvendelse af omega-3 fedtsyrer i fødevarer og hvordan disse udfordringer kan overkommes
  • Beskrive analysen af lipofile kontamintanter
  • Forstå processen bag risikovurdering af novel fats
  • Beskrive de vigtigste trin i analyse af vitamin D samt fødevarers indhold af vitamin D
  • Organisere samarbejde i en heterogen gruppe

Kursusindhold

Se engelsk beskrivelse

Undervisningsform

Fuldtidsdeltagelse med forelæsninger og gruppearbejde/øvelser

Fakultet

Bemærkninger

Pris for forplejning og øvelser for Ph.d. studerende: 2000 kr
Pris for deltagere fra virksomheder: 10.000 kr

Pladsbegrænsning

Minimum 8, Maksimum: 16.

Vær opmærksom på, at dette enkeltfagskursus har et minimumskrav til antal deltagere. Derudover er der begrænsning på antallet af studiepladser. Er der for få tilmeldinger oprettes kurset ikke. Er der for mange tilmeldinger, vil der blive trukket lod om pladserne. Du får besked om, om du har fået tildelt en studieplads senest 8 dage før kursusstart.

Se kurset i kursusbasen

Tilmelding

Sprog
Varighed

3 uger

Institut

Fødevareinstituttet

Sted

DTU Lyngby Campus

Kursus ID 23832
Kursustype Ph.d.
Semesterstart Uge 23
Semester slut Uge 26
Dage Man-fre 8:00-17:00
Pris

10.600,00 kr.

Vær opmærksom på dette kursus har deltager begrænsninger. Læs mere

Tilmelding