Diplom Dansk 60 ECTS

Diplomuddannelsen i ESG-styring og -rapportering

Tag diplomuddannelsen i ESG-styring og -rapportering og få grundlæggende forståelse af bæredygtighed og af virksomhedens rolle i en bæredygtig udvikling.

ESG-styring og -rapportering er højaktuelt i dansk industri. EU-direktivet CSRD pålægger større virksomheder at rapportere ESG-effekter og -risici. SMV’er er indirekte omfattet, da større virksomheder skal inkludere værdikæden i rapporteringen. ESG-rapportering er på niveau med den finansielle rapportering, men meget få SMV’er har kompetencerne hertil.

Med uddannelsen kan du:

  • Forstå ESG-påvirkninger, risici og de lovmæssige rammer
  • Lær at udarbejde korrekt datagrundlag, udnytte relevante teknologier og implementere initiativer i produktudvikling, processer og værdikæder.

Uddannelsen er teknisk/naturvidenskabelig funderet. Du får indsigt i bæredygtighed, driftsprocesser og værdikæder suppleret med beregningsfærdigheder fx omregning af indkøbsmængder til emissioner, affaldsmængder, energi-, vand- og arealbehov.

Uddannelsen er for dig, der har opgaver inden for bæredygtighed, ESG-styring og -rapportering.

NB! Dele af uddannelsen undervises og eksamineres på engelsk.

Hvorfor Diplomuddannelsen i ESG-styring og -rapportering?

På uddannelsen får du mulighed for at anvende dine praktiske erfaringer fra din egen hverdag og arbejdsplads i tæt samspil med den teoretiske viden fra uddannelsen. De teorier, metoder og værktøjer, der arbejdes med i undervisningen, bliver koblet sammen med dine egne erfaringer fra din praksis. Og så får du mulighed for at opbygge et betydningsfuldt netværk, der kan bidrage til din videre udvikling.

Din virksomheden opnår følgende fordele:

  • Styrket konkurrenceevne – Ved at integrere ESG i forretningsstrategien kan virksomheder differentiere sig og imødekomme kundekrav​.
  • Compliance med lovgivning – Uddannelsen sikrer, at virksomheder kan navigere i komplekse ESG-krav og leve op til CSRD og andre EU-direktiver​.
  • Forbedret ESG-rapportering – Med bedre dataindsamling og -styring kan virksomheder sikre troværdig og transparent ESG-kommunikation, der modvirker greenwashing​.
  • Effektivisering af bæredygtighedsindsatsen – Virksomheder kan implementere ESG-initiativer, der effektiviserer bæredygtighed i både egen virksomhed og i værdikæden.
  • Risikoreduktion og bæredygtige investeringer – Med en dybere ESG-forståelse kan virksomheder reducere miljø- og forretningsmæssige risici og træffe mere informerede investeringsbeslutninger

Som studerende opnår du følgende kompetencer:

  • Teknisk forståelse for bæredygtighed – Kursister opnår indsigt i ESG-relaterede emner som klima, biodiversitet, værdikædeanalyser og bæredygtighedsrapportering​.
  • Dataindsamling og -analyse – De lærer at indsamle, analysere og rapportere ESG-data præcist og troværdigt, hvilket er afgørende for compliance og forretningsudvikling​.
  • Forståelse for governance og lovgivning – Kursister bliver bekendt med centrale rammeværk såsom CSRD, GRI og Science Based Targets, som er essentielle for ESG-rapportering​.
  • Strategisk integration af bæredygtighed – De udvikler kompetencer til at koble ESG med virksomhedens strategi og forretningsmål, hvilket kan skabe konkurrencefordele​.
  • Praktiske værktøjer og implementering – Uddannelsen giver adgang til værdikædeanalyser, GAP-analyser og metoder til at integrere ESG i eksisterende systemer som ISO 14001

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i ESG-styring og -rapportering udgør 60 ECTS point i alt og svarer til et års fuldtidsstudie. Uddannelsen er en deltids-efteruddannelse, der er tilrettelagt så det bliver nemmere for dig at kombinere uddannelse med familieliv og karriere.

Uddannelsen er bygget op af:

  • 7 obligatoriske moduler svarende til 35 ECTS. Vi anbefaler nedenstående rækkefølge, men uddannelsen er fleksibel, så så du kan tage kurserne i den rækkefølgege, der passer dig.

Første semester (efterår)

Andet semester (forår)

Tredie semester (efterår)

Desuden

  • 1-2 valgfrie moduler svarende til 10 ECTS point
  • 1 obligatorisk afgangsprojekt svarende til 15 ECTS point

Med afgangsprojektet og de valgfrie moduler har du mulighed for at specialisere dig inden for bestemte temaer, som er særligt relevante for dig.

Uddannelsen skal være afsluttet senest seks år efter, du er startet.

Kursere købes separat (inkl. de obligatoriske og afgangsprojektet), og man køber dermed ikke hele uddannelsen på én gang. Dvs. man lægger de kurser i kurven, som man ønsker at skrive sig op til nu.

Se studieordningen.

Se bekendtgørelsen om diplomuddannelser.

Valgfrie moduler

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelsen skal du:

  • have gennemført en adgangsgivende uddannelse. Det vil sige en uddannelse, der minimum er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller tilsvarende.
  • have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Realkompetencevurdering

Opfylder du ikke de formelle krav om optagelse på den diplomuddannelse eller det/de diplommoduler, du er interesseret i, kan du få lavet en realkompetencevurdering.

En realkompetencevurdering er en individuel vurdering, hvor du har mulighed for at få anerkendt de kompetencer, den viden og de færdigheder, som du har erhvervet dig gennem dit arbejdsliv, frivillige aktiviteter, kurser m.m., men som du ikke har et formelt bevis på.

Vi vurderer dine kvalifikationer op mod den givne diplomuddannelses eller diplommoduls mål og krav.

Med en realkompetencevurdering kan vi vurdere, om du med succes kan gennemføre diplomuddannelsen eller dele heraf.

Ansøg om realkompetencevurdering

Spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal søge om en realkompetencevurdering, kan du kontakte studielederen på den pågældende uddannelse.

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en realkompetencevurdering, kan du kontakte Pia Skovlund Jensen, Institutkoordinator, pijen@dtu.dk, tlf. 20 75 72 40. 

Generelt om priserne

NB: DTU har prisreguleret pr. d. 1. august 2024 jf. gældende regler og bekendtgørelser.

Uddannelserne og de enkelte kursusmoduler udbydes under Lov om Åben Uddannelse, og er godkendt af Undervisningsministeriet.

Statstilskuddet til deltidsuddannelse fastsættes i finansloven for et år ad gangen. DTU tager forbehold for eventuelle justeringer af deltagerbetalingen.

Prisen fastsættes ud fra bl.a.:

  • Lektionslængde
  • Undervisningsministeriets tilskudstakst
  • Særlige forhold, som fx brug af it-udstyr etc.

BEMÆRK: Der er særlige prisregler, hvis man er arbejdsledig, og jobcenter eller kommune betaler for deltagelsen. Læs mere om dette i punktet nedenfor.

Hvis man har deltaget i et forudgående modul:

Betalingen for modulet giver ret til at deltage i den tilhørende, efterfølgende eksamen uden yderligere betaling. Hvis man ikke består eksamen første gang, har man ret til, uden merbetaling, at deltage i den tilsvarende eksamen i det efterfølgende semester.

Hvis man ikke har deltaget i et forudgående modul:

Det er muligt at tilmelde sig en eksamen uden at have deltaget eller betalt for den prøveforberedende undervisning/modul.

Deltagelse i eksamen koster i dette tilfælde pr. eksamensforsøg:

  • Moduler på 5 ECTS point: 3.500 kr.
  • Moduler på 10 ECTS point: 5.000 kr.

For deltagelse i afgangsprojekter er prisen pr eksamensforsøg 5.000 kr.

Hvis man ikke består eksamen og ønsker at gå op endnu en gang det kommende semester, betales fuld pris for deltagelse igen.

Litteratur

Du kan se litteraturen til de udbudte moduler her.

Pris for jobcentre

Ønsker du, at dit jobcenter eller din kommune betaler for din deltagelse, så er prisen lidt højere end angivet, da DTU ikke modtager statsligt tilskud i disse tilfælde. Når du har vendt det med jobcentret, bedes du kontakte os på learnforlife@dtu.dk eller tlf. 45 25 45 25 for at håndtere tilmelding og betaling.

Søg finansiering

Få overblik over dine muligheder for økonomisk tilskud og støtte, når du tager diplomkurser og -efteruddannelser på DTU.

Mulighederne er mange og dine muligheder afhænger fx af, hvor du er ansat og dit medlemskab af fagforeninger. Reglerne og midlerne varierer en del. Derfor kan du i denne oversigt finde links til de enkelte finansieringsmuligheder og her finde mere information samt kontaktoplysninger på de enkelte organisationer.

DTU Learn for Life henviser til at kontakte de enkelte organisationer for korrekt besvarelse af spørgsmål samt oplysninger om specifikke kriterier og betingelser.

  • Kompetencefonde
  • Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)
  • Omstillingsfonden (VEU)
  • Bruttolønsordning

Se mere her: Finansiering af diplomkurser og -efteruddannelser på DTU

Mød de studerende

Mød tidligere studerende, som har taget en diplomuddannelse. Læs om deres motivation og forventninger samt oplevelser og udbytte af diplomkurserne og hele deres diplomuddannelse. Hvordan får man det til at passe ind i familieliv og fritid, når man tager en efteruddannelse? Og hvordan udvikler det dig og hvordan påvirker det din karriere?

Mød dem her.

Tilmelding

Køb

Købes på modulbasis som sammensættes til en hel uddannelse

Sted

DTU Ballerup Campus

Tilmelding